dinsdag 10 januari 2012

Wielerbaan Deurne

In Fabio z'n achtertuin, eigenlijk ook in z'n voortuin, eigenlijk dus onder z'n huis, heeft een heuse wielerbaan  gelegen. In de dertiger jaren van de vorige eeuw. Gewoon van zand en 't publiek stond achter paaltjes. Zo ging dat in die dagen. In Venray, Wanssum en Meijel lag ook zo'n zandbaan.
Driekske Althuizen was toentertijd dé te kloppen man op de zandbanen. Andere namen waren Lou van Dijk, Dorus Evers, Lambert van Deurzen, Harrie van Goch. Die waren ook van Deurne.
Toontje van Moorsel (Zaal van Moorsel) schijnt d'r nog limonade en bier hebben willen verkopen.
Of dattem dat gelukt is weten we niet.

Driekske Althuizen, 1891-1966

7 opmerkingen:

 1. Zo'n wielerbaan onder je huis, dat verklaart een heleboel ! Leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja leuk. Maar ik fietste al wat jaren voor ik hier kwam wonen. Maar in mijn achtertuin is ook een, zo niet de grootste, veelwinnaar van de streek geboren. Maar daar zal ik 't nog wel eens over hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet Frank van Bakel (van Deurne...) zijn. Sanne van Paassen kan ook, maar die komt nog net kijken (is een vriendinneke van één van m'n neefjes, van m'n broer doe o.a. in Colnago doet)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frank van Bakel is er niet ver vandaan geboren, in vogelvlucht denk ik 400 of 500 mtr. Een van diens voorvaderen reed hier overigens ook rondjes. Sanne is van Vlierden. Nee, ik doel op iemand die véél meer heeft gewonnen. Geduld :), 't komt wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjaak van Kessel, misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, Sjaak hé, waar hij Zondag's had gereden, moesten ze 's Maandags de keien weer terug leggen!

  BeantwoordenVerwijderen