woensdag 5 december 2018

Peugeot en 2 + 7 = 9


De Vleut.Sinterklaas kwam, Jos piepte d'r tussenuit, 68 jaar jong.
Jos van der Vleuten: 7 februari 1943 - 5 december 2011.

Een kleine twee jaar voor Josje ter wereld kwam in Mierlo-Hout werd 'n dikke tien kilometer zuid-oostelijk in Ommel Gerard Timmermans geboren.


Twee jaar voordat de Vleut het Peugeot-truike aantrok won Gerard ermee in Deurne.
Weliswaar zonder Michelin op z'n torso maar ja,
dat is ook maar verpakking van lucht zoals U weet.

Gerard fietst nog steeds.
Niet meer op de Peugeot en niet meer in dat truike,
maar hij fietst.
En ook nog best hard zoals Fabio onlangs merkte toen ie 'm tegenkwam.


Gerard Timmermans wordt vandaag 77 jaar.
En Jos is alweer 7 jaar niet meer onder ons.
77 (Gerard) - 68 (Jos) = 9.

3 opmerkingen:

  1. Prachtig verhaal Fabio,ik krijg er kippevel van!In 1970, was ik lid van ,,Buitenlust".Daar ging het natuurlijk vaak over Jos. Tot zijn dood supporter geweest.Ook nog het condoleance-register getekend. Bedankt! Ook voor de mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De anekdote over "De Vleut" dat hij achter de inschrijftafel zat vlak voor de start van zijn afscheidswedstrijd vind ik nog het mooiste. Hij had diverse collega's uitgenodigd, maar bij het afhalen van de rugnummers waren er bij die nog een rekening hadden openstaan, die vereffend moest worden alvorens zij het rugnummer in ontvangst konden nemen. Ik heb Jos een paar keer ontmoet o.a. een keer bij Jan Relou Jr, de Helmondse kolenboer met gelijknamig amateurwielerploegje. Die tevens voorzitter was van het Helmondse Buitenlust. Jos verkocht zijn oude Batavus uit zijn Televizier tijd aan hem. Tuben zaten er niet om, bij Jos kreeg je niks voor niks. :-) En ik heb eind 70's nog eens aan de start gestaan bij een niet-licentiehouderskoers in (of liever net buiten) Best. Hij stond aan de start met een reclameloze regenboogtrui. En met zijn eeuwige op zijn gezicht getatoeëerde glimlach. Fijne gozer... :-)

    BeantwoordenVerwijderen