zaterdag 4 december 2021

Frank en vrij

zarautz, 1988

Het is dat ze op gras fietsen én op crossfietsen anders zou je zomaar denken aan 'n beklimming ergens in Spanje. Nou is dat ook helemaal waar en het is ook nog eens een cross. In Spaans Baskenland, dat water rechtsboven is de Golf van Biskaje, berucht vanwege stormen, zeeslagen en schipbreuken. 


De beschermheilige van de zeevarenden, Sint Nicolaas, heeft 't al zo druk met de logistiek van kadootjes, die kan er duidelijk niet veel bij hebben.

schiderij: gebroeders Van Limburg

Je zou zeggen, wat doet zo'n Deurnese jongen daar nou, wat heeft ie zo ver van huis, met alle gevaren van dien, te zoeken?
Winst zocht ie en winnen zou ie. Voor d'n tweede keer al.
En niet van de minsten.
Links zien we Hennie Stamsnijder, dan iemand die we niet zien, Paul de Brauwer volgt Frank en in de buitenbocht ...wie? Ludo de Rey misschien? Mathieu Hermans reed bij Caja Rural, in 't groen dus. De Rey werd vierde en Hermans vijfde, zodoende. Een week later zou ie de volgende Super Prestige-cross winnen, wat dichter bij huis, in Valkenswaard. Nog net geen dertig, 1988.

foto: theo van sambeek

Hij kiekt ook wat kouwelijker in Valkenswaard, mouwkes aan, geen handschoenen maar dat hattie vakker nie dan wel. En 'n petje op zinne kop. Niet dat dat petje nou zoveel doet, misschien meer iets voor in Spanje. Maar ja, die mannen gaan zo hard hè, een winterpet is geen optie.


Zo'n pet is meer iets voor de supporters, hoewel, die hajje 'n eigen petje.


Nee?
Dan krijg je er twee!


Frank van Bakel is vandaag 63 jaar geworden.
Klik hier voor 'n aardig krantenartikel van 'n week geleeje, 
wat blijkt, ze deeje mèr wa. Beweert ie, frank en vrij.
Proficiat Frank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten