vrijdag 16 oktober 2020

Pedro Vilardebó


Maandag 3 juli 1978. Het team van Teka staat klaar voor de ploegentijdrit. De tweede van links, Pedro Vilardebó, kijkt eens achterom. Onthou dat beste lezer!

Niet dat de terugblik een gunstig resultaat had op de groepsprestatie. Alhoewel we dat natuurlijk nooit echt weten, je weet immers niet of ze mogelijk anders tiende of elfde waren geworden. Nu werden ze negende. TI Raleigh won met Klaus-Peter Thaler in de gelederen die na de tijdrit de gele trui aan mocht.

We maken even een sprongetje, we laten Pla d'Adet van Mariano Martinez (net zo'n bril als Vilardebó) en de Puy de Dôme van Joop Zoetemelk efkes achter ons, onder ons zo U wilt. We gaan naar de Alpe, de dag van Pollentier. 


Michel wint voor Hennie Kuiper en de debuterende Bernard Hinault. En dan krijgen we de soap die iedereen wel kent, de Peer van Pollentier. Pollentier wordt uit de Tour gezet wegens fraude tijdens de dopingcontrole. Hij is overigens die dag niet de enige, Antoine Gutierrez van Lejeune mag om dezelfde reden naar huis.


Zo, tijd om weer vooruit te kijken, al was het wel voor het begin van het seizoen. Pedro Vilardebó zou in de Dauphiné Liberé van dat jaar 1978 hetzelfde vergrijp als Pollentier plegen. Pollentier won dat jaar de Dauphiné. 
Vilardebó overleed 51 jaar jong aan een hartinfarct in z'n slaap.

Pedro Vilardebó:
16 oktober 1953 - 22 oktober 2004

Geen opmerkingen:

Een reactie posten