vrijdag 1 januari 2021

De Onderneming 1976


De Onderneming uit Gouda, dat staat duidelijk op de truikes. De Onderneming was de oliehandel van de gebroeders de Pater. 


Die hadden goede contacten met Nico de Vries, ook oliehandelaar en 'eigenaar' van de Frisol-wielerploeg. Hierdoor rolden de Goudse oliebaronnen in de beroepswielrennerij. 

Op dat moment was Raleigh van Peter Post in haar derde jaar begonnen aan haar zegetocht. 
Frisol had het jaar ervoor al 'n wereldkampioen met Hennie Kuiper in haar geledingen gehad en zou 'n jaar later met Luis Ocana wilde plannen krijgen.
Ormas-Sharp was een min of meer vergelijkbare kleinere ploeg die, toevallig of niet, net als Frisol en De Onderneming op Gazelle reed. 

Van links naar rechts, Wicher Vlot, Jan Breur, Wim de Ruiter, Bennie Groen, Cor Berkhouwer, kopman Jan Krekels, Arie Versluis, ploegleider Koos Rook en Aad Kraan. Nidi Den Hertog en Bas Hordijk hebben tijdens de Ronde van Nederland als gastrenner voor De Onderneming gefietst en staan daarom niet op de foto. De eerste wedstrijd van de hele ploeg is de Ronde van Boxmeer, de ploegleiding is tevreden, ze rijden allemaal de wedstrijd uit.
Ondanks dat het beperkt aantal keren dat er gewonnen werd ging de ploeg het jaar erop door. Met wat wisselingen, Wicher Vlot bijvoorbeeld 


ging terug naar de amateurs en Gerard Vianen kwam een jaartje afbouwen. 

1977
Het jaar erop werd het Jet Star Jeans wat echter nog 'n korter leven zou krijgen.

1978

Wicher Vlot wordt vandaag 74 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten