maandag 22 augustus 2011

Boete

Twee daagjes en een nachtje in de Westhoek verbleven.
De Panne, Veurne en Koksijde. Behalve naar de zee en de Eerste Wereldoorlog ruikt het hier naar wielrennen. De Driedaagse van de Panne. De cyclocross van Koksijde, WK 2012. Ook het gebied waaruit de Flandriaploegen hun flandriens recruteerden.


Voor een Nederlander, alee, ne Brabander, zijn er andere fietsen te zien. Ik heb nog nooit zoveel Thompsons op een dag gezien. Ook meer Granvilles dan voorheen. Wat hier in Nederland de Pinarello of de Colnago is, is aldaar de Merckx. Zo zag ik op de zondagochtendmarkt in Veurne een EMX met tijdritwielen. De eigenaar diep in gesprek met een rastaman en diens paarsharig vriendinnetje. Tegen de staminee een Ciocc, een Merckx, een Ridley. Het bier stroomt al vroeg in de ochtend. Na gedane arbeid in dit geval.

De werkelijke reden van het verblijf in de Westhoek, in Veurne meer precies, is echter een andere.
Er moet boete worden gedaan. Het liep de afgelopen tijd immers de spuigaten uit met het onwelvoeglijk taalgebruik en de onkuise gedachten. Boeten dus.
En daar hebben ze zich in Veurne in gespecialiseerd.
De laatste zondag van juli is het daar immers Boetprocessie. Komt allen, ter vergeving van uw zonden.
Alleen... ik ben drie weken te laat. Extra boete doen dus.
En daar hebben ze in Veurne het volgende op gevonden:
De Boeteling.
Het glas kan naar believen gevuld worden of leeggelaten worden. Dit afhankelijk van het gewenste niveau van de boetedoening.Geen opmerkingen:

Een reactie posten