zondag 29 januari 2012

Fartelli Speaks

Hakan Yildirim kon vandaag bij de WK Cyclocross in Koksijde niet starten. Hij had geen fiets.
Of dat hij die vergeten was? Of dat hij er gewoon geen had?
Dat is Fabio niet duidelijk.
Misschien gokte hij erop dat Stybar z'n roze fiets zou laten staan?

Vorig jaar bij het WK MTB in Champérie viel Yildirim ook al op:

"En dan is er nog wat vreemds aan het eind. Hakan Yildirim kan zowat de Eddie the Eagle van de mountainbike sport genoemd worden. Michael ‘Eddie’ Edwards was een Britse schansspringer die bij het wereldkampioenschap en bij de Olympische spelen als uit principe steeds de laatste werd, tot de Internationale Ski Unie, hoofdzakelijk uit veiligheidsoverwegingen, de regels zo veranderde dat hij niet meer kon deelnemen. De Turk Hakan Yildirim is volgens eigen aangeven zesvoudig Turks kampioen – op de weg. Nu zou je kunnen zeggen dat nieuwe uitdagingen aangaan op 32 jarige leeftijd niet veel resultaat meer kan opleveren. Maar Yildirim wou het toch even testen. Hij schreef zich niet alleen in voor de Cross Country, wat nog dicht bij zijn vakgebied ligt, maar stond ook als deelnemer op de Downhill en Four Cross startlijst.
De balans van zijn avontuur ziet er als volgt uit: bij de 4X kwalificatie werd hij al opgemerkt omdat hij wat moeite had met de start gate; hij tuimelde naar voor toen de start werd gegeven. Hij kon toch aan de achtste finale deelnemen, maar enkel omdat er niet genoeg renners waren en iedereen automatisch was gekwalificeerd. Toen hij uiteindelijk over de meet kwam, grijnsde hij “just for fun!” “Het is getikt dat ik deelneem, ik weet het,” zei hij lachend alsof hij net een kwajongensstreek had uitgehaald.
In de Cross Country wedstrijd kwam hij na de startronde niet meer door. Wat er gebeurd is, weten we niet. Hopelijk is hij nog in één stuk. Aan de downhill wedstrijd nam hij gelukkig niet deel. Al na de training had hij de handdoek in de ring gegooid. Gereden had hij maar weinig, het was eerder strompelen. Dus men moet bij de UCI de regels toch nog niet gaan veranderen."

uit: www.rockyroadsnetwork.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten