woensdag 15 november 2017

Peelduiker te water

Welingelichte bronnen nabij de organisatie bevestigen wat al langer gefluisterd werd in kringen van  retrorenners, toerfietsers die zich bij voorkeur op staal en in wol verplaatsen.


Na afloop van de 5e Stalen Ros Turf Toertocht, een wielerevenement in de Peel, georganiseerd door en voor een subcultuur in bovenstaande wielergemeenschap welke zich heeft gespecialiseerd in modderige landweggetjes, velden en bossen op fietsen met slecht werkende remmen, zou zich een ernstig incident hebben voorgedaan.

De in deze kringen alom bekende 72-jarige GvD zou na afloop van de rit tijdens een poging zijn Gazelle te reinigen te water zijn geraakt.

Naar het schijnt was het de doofste retrorenner, visueel immer alert, die GvD z'n fiets zag onderdompelen en na enkele seconden zag verdwijnen in het donkere, ijzig koude water van de Noordervaart. De Noordervaart is in 1808 aangelegd door Napoleon Bonaparte als onderdeel van het Grand Canal du Nord en in 1854 tot vaardiepte uitgegraven voor de turfaken. Gevoeglijk mag worden aangenomen dat GvD een kleine twee meter onder water verdween.

Het levensinstinct van de toch al bejaard te noemen retrorenner was dermate sterk dat hij, ondanks de aanwezigheid van een rugzak met zes kilo fietsgereedschap op diens rug, naar lucht happend zijn hoofd boven water wist te krijgen. De visueel alerte auditief gehandicapte retrorenner reikte GvD de helpende hand doch was in zijn eentje ondanks onmetelijke inspanning niet in staat de drenkeling op het droge te krijgen. Gelukkigerwijze kwam er ondersteuning van enkele te hulp springende retrorenners en kreeg de drijfnatte drenkeling weer vaste grond onder de voeten.
'Twee meter zonk ik diep, mijn gsm stond stil maar mijn hart liep!'
De zojuist aan een wisse dood ontsnapte GvD werd door enkele empathisch begaafde retrorenners emotioneel ondersteund terwijl enige tevens praktisch onderlegden een poging om GvD's dierbare Gazelle op te vissen met succes beloond zagen worden.




Beide te water geraakten tot grote vreugde herenigd.


Alsof er niets bijzonders was gebeurd bracht de zojuist gereddende zijn kostbaar stalen ros naar een veilige haven.



Drenkeling en redder met 'n overheerlijke welverdiende mok warme chocolademelk.


Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen ....,
ter gerustelling,
de Gazelle van GvD is inmiddels geheel gedemonteerd en gespoeld met dieselolie waarbij de binnenkant van het frame ingespoten is met naaimachine-olie.
De eigenaar heeft weer praatjes maar dat is eigenlijk nooit anders geweest.

gvd raakte ter hoogte van de geparkeerde auto's te water
enkele meters verderop

Van onze correspondent te water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten