zondag 17 december 2017

Truike van vandaagNiet hetzelfde?
Krek, niet iedereen is wereldkampioen geweest.
En laat staan dat die dan in de kast bij Fabio ligt.
In 1988 kon Moreno eindelijk weer eens een van de mooiere truikes uit de wielergeschiedenis aan.
Het jaar ervoor moest ie in de 'arcobaleno'.
Een van de vaagste ooit. De tobber.


Vandaag 57 'by the way'.

4 opmerkingen:

 1. Ah, van die buitengewone Gewiss-ploeg. De man die aangaf iedereen die de dopingverdenkingen zou uiten jegens de Italianen voor de rechter te zullen dagen.

  Hierbij nog een link naar een column van Bert Wagendorp uit 1994: https://www.volkskrant.nl/archief/argentin-kannibaal-van-superieure-italianen~a380063/

  Leuk om nog eens te lezen met de kennis van nu.

  Begrijp me goed: ik denk dat vrijwel het volledige peloton op enig moment aan de epo zat en wil de betrokkenen op dat punt ook niet veroordelen. Wel heb ik moeite met renners die met dreigementen anderen willen beletten de waarheid te spreken. Om die reden -en om die reden alleen- verdient Lance Armstrong het niet op als VIP te worden uitgenodigd door de Ronde van Vlaanderen.

  Ugh, ik heb gesproken.

  Veel groeten aan jou en mrs Farelli, Fabio!

  CyclesGoff


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Argentin was vroeger niet bepaald mijn meest geliefde renner. Ik geloofde destijds geen barst van die verhalen over trainingsmethoden.
  Ook leuk in wagendorps stukje: de uitslag met op 36e plaats ene Armstrong.. ��
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat hier om 't truike heren ... ;) En daar hangt absoluut geen luchtje aan, goed gewassen. En dankewel. Ook jullie het allerbeste dezer dagen en het komende jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verschil is ook dat Argentin (samen met o.a. Indurain) van de EPO profiteerde toen de rest van het peloton er nog niet over beschikte. Vroege klanten van dokter Conconi.

  BeantwoordenVerwijderen