woensdag 8 juli 2020

Feest bij Teunissen

Mart Teunissen wordt vandaag 60 jaar.
Dat zou je niet zeggen hè?

foto: collectie wiel kuntzelaers
Zó jong had Fabio 'm nog niet in de smiezen, niet dat ie zich herinnert.
Begin jaren tachtig, toen wel.
Fabio herinnert zich nog dat Mart toen in 'n Ronde van Venray op de goeie momenten z'n neus vooraan liet zien, bij de amateurs. Of dat 't in 'n truike van TWC Nrd-Limburg, Gebr. Martens Bouwmaterialen dus, of dat 't voor R+B Glas was, geen idee. Niet voor Beckers, dat had ie dan wel onthouden. Bij de profs reden de broertjes Planckaert, Eddy en Walter, mee in de truikes van Splendor, het geheugen is 'n raar iets.


Mart had mooi materiaal, 't zal dan dus toch wel R+B Glas met diezelfde Gebr. Martens zijn geweest, die reden op 'n rode Alan. Maar nogmaals zeker weten doen we 't niet.
Over dat mooie materiaal werd toen zijdelings 'n opmerking gemaakt dat die van Teunissen thuis 'n bouwbedrijf hadden en dat pa 't goed kon lije en vet sponsorde ...

Misschien is dat wel waar maar naar alle waarschijnlijkheid heeft pa van uit zijn liefde voor de sport en de kinders niet alleen materieel geïnvesteerd. Fabio heeft tenminste van enige afstand mogen aanschouwen hoe Mart en z'n vrouw Anita investeerden in hun kinderen Mike en Britt, dat zal ie niet van 'n vreemde hebben.

Nou wil 't geval dat eergisteren bekend werd dat de meest noordelijke gemeente van Limburg een nieuwe burgemeester krijgt. Een jonger broertje van Mart, goed gezien ijverig doorklikkende lezer.
En niet dat 't een garantie is voor kwaliteit, hij fietst ook.
En doet nog wat meer in de wielersport.


De zuurpruim die nu begint over 'd'n duvel schijt altijd op dezelfde hoop' en politieke bestuurders-pluche kan hierbij de boom in.
Voor kwaliteit moet altijd hard gewerkt worden en karakter krijg je niet in de schoot geworpen.
Een gedeputeerde die 'merci' zegt als ie doorkan als provinciebestuurder maar dan wel met 't Forum voor Democratie van Thierry Baudet, heeft Fabio's hart gewonnen ook al is ie niet van de goeie partij. Wat Fabio betreft dan.
Zo dat is eruit.

Martin proficiat, Hans ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten