dinsdag 18 september 2012

ArmstrongYep, d'n dieje.
Het is dat er zo'n goeie muziek uit Texas komt ...
Hoewel, het WK van 1993 was 'm gegund.
Efkes voor de duidelijkheid, Fabio heeft niks tegen de kankerbestrijding.


Vandaag 41 jr. Van harte & sterkte.

En nu maar gauw over naar die andere Texaan.


5 opmerkingen:

 1. Tja Lance in 1993,een rookie die Frans Maassen aftroefde. In het laatste nummer van W.I.L. heb ik er nog een verhaaltje over geschreven met een uitstapje naar the Pixies en Evan Johns & the H-bombs, ook uit Austin, Leuk cd-tje heb ik in de kast staan "Don't mess with Austin". Speedy Sparks heeft daarop ook een nummertje met de toepasselijke titel "Get Lost!". Speedy figureert ook in je filmpje met Doug Sahm, hij was zijn vaste baseplayer. OOk Augie Meijers op zijn Farfisa orgeltje is niet weg te denken.
  Heb die mannen vaak gezien bijvoorbeeld in O42 Nijmegen of 013 Tilburg. Als Sir Douglas Quintet, Texas Tornadoes of zoals die keer in Nijmegen als de Texas Mavericks , gemaskerd en wel. Ze bakten er helemaal niks van, want zat "as un pinneke". Ook dus met Flaco Jimenez op diverse plaatsen. De eerste keer zagen we Flaco in zaal Casino tegenover de zinkfabriek te Balen in 1986. Memorabel concert , hij was toen de eerste keer in Europa.
  Ook memorabel het optreden van Flaco in '89 in de Effenaar in Ehv. In het voorprogramma enkele Peelse jongens die later furore maakten. Drummer Martin Rongen uit America moest invallen bij de band van Flaco omdat zijn drummer aan de rol was gegaan met een Hollandse struise blondine. Rongen zweette peentjes, omdat hij voor het eerst in zijn leven cumbia's en ranchero's moest drummen. Gelukkig had hij een korte broek en Hawaii shirt aan, dat was wat luchtiger.Daarna hebben die mannekes van Rowen Heze toch nog goed geboerd. Ik denk dat toe het keerpunt ontstond. Ik ben nog samen met mijn zuster-op voorspraak van een beer van een bassist van de band- na afloop in de kleedkamer geraakt, ze stootte een volle tray bier over de broek van de heer Flaco Jimenez, maar dat viel helemaal niet meeer op: iedereen was toen al ladderzat.
  Ook een gedenkwaardig optreden in die dagen was dat van Fernest Arceneaux in zaal Peelzicht te Ospel: zydeco in the swamplands, maar daarover wellicht een volgende keer.
  TB aka PdM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 042 Texas Mavericks, been there :). Heb er niks van gemerkt dat ze zat waren ....
  Was je er toevallig ook bij in Ospel met de Last Real Texas Blues Band? Doug Sahm is een van Fabio's all time favourites.

  Mooi trouwens dat je het verband Zydeco-De Peel legt.... ik ben benieuwd wat je te melden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. TLRTBB zagen we tijdens de Lokerse feesten in Bels.
   We hebben het toch wel over dezelfde voorstelling in O42, met Rockin'Leon op het örgeltje.

   Verwijderen
  2. Dat weet ik niet meer. Een dikke 20 /25 jr geleden. Ik geloof dat de 2e set met de maskers op(masks) was. Stoned faces don't lie herinner ik me ook nog ....

   Verwijderen
  3. ... en ze speelden ook een aantal echte rockabillynummertjes .... met ik meen een blonde gitarist met kuif in de hoofdrol.

   Verwijderen