zaterdag 22 september 2012

Eddy Planckaert


Tour, 1988
Een witte fee verscheen naast mijn bed en zei me: "Morgen zul je Parijs-Roubaix winnen op een heel speciale manier. Je zult opstaan met een supergevoel in je benen. Nadat je vroeg bent aangevallen, zul je net voor de streep de andere renners opwachten. Je zult zelfs van je fiets stappen en rond je kijken tot je de anderen ziet naderen. De mensen zullen je niet begrijpen en je vooruit schreeuwen. Pas dan zul je jouw fiets over de streep duwen.

De woorden van Eddy over P-R 1990.
In: De Planckaerts, kroniek van een wielerdynastie. Jeroen Denaeghel.
Standaard Uitgeverij 2008.

Eddy was die dag beresterk. Hij viel al vroeg aan en werd door ploegleider broer Walter gesommeerd zich weer in te laten lopen.  Op het eind werd het nog ongemeen spannend.


Nadien verklaarde Eddy doodleuk dat hij zich in Zwitserland had laten injecteren met bloed van schapenfoeten. Dat was niet verboden ....

witte engel
Eddy wordt vandaag 54 jr.

2 opmerkingen:

  1. Celtherapie. Eddy liet zich in een Zwitserse privékliniek injecteren met cellen van schapenembryo's. Andere befaamde coureurs die ter plekke een dergelijke "verjongingskuur" volgden waren Rudi Carell en Iwan Rebrow.Ook de toenmalige Paus is er gesignaleerd. Die laatste -nogal brisante- informatie had ik op een katholiek wielerblog toch zeker verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Potverdriedubbeltjes, moet Fabio weer te biecht.
    Maar 'a little bit is better than nada'...

    BeantwoordenVerwijderen