dinsdag 15 december 2015

Martin Havik

60 jrbeckers snacks-bickyburger- gazelle, 1983

5 opmerkingen:

 1. Winnaar van -voor zover ik kan nagaan- het enige Nederlandse kampioenschap wielrennen dat ooit in de Peel is gehouden: Mill 1974. Was daarmee tevens de eerste kampioen van Nederland in de toen nieuwe categorie Junioren. En schrijver dezes kan het weten; hij was erbij als klein menneke!

  met vriendelijke groet,


  Fausto Roppi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier met 'n mooie foto van dat truike. http://www.wielerverslagen.nl/joomla/images/martin_havik.pdf

   Verwijderen
 2. Gazelle als materiaalsponsor. Maar op het truike van Martin Havik prijkt Cicli Chesini als ik het wel heb? Waarvoor van Herwerden hier uit Voorburg toen de vertegenwoordiging had hier in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En om (met enig kunst- vlieg- en plakwerk) de cirkel rond te maken: John van Herwerden was in die tijd (1974) een vooraanstaand junior en tegenstander van Martin Havik en werd 8e in datzelfde kampioenschap. Van zijn vader Ton dacht ik eigenlijk dat hij in datzelfde kampioenschap de titel bij de veteranen pakte, maar dat blijkt niet te kloppen. In 1975 werd hij wel Nederlands veteranenkampioen. Zo zweeft er veel informatie in mijn hersenpan -die zo her en der de nodige verificatie blijkt te behoeven- waar je niets mee opschiet, maar die ik toch maar deel. Voel u vrij om mij te corrigeren als ik daarmee irritatiegrenzen nader of zelfs overschrijdt.

  met vriendelijke groet,


  Fausto Roppi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat dat klopt Fausto. In 1974 werd John bovendien derde bij het Europees kampioenschap in Polen. Vader en zoon waren toen clubgenoten van mij bij het Haagse RRC Sparta. Wat in de jaren 80 gefuseerd is met de andere twee verenigingen De Kampioen en Hollandia tot HSK Trias, de voorwaarde van de gemeente om rond de Uithof een wiwlerparcours te gaan bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen